לקביעת פגישה וייעוץ חייגו אלינו: 050-8865380

מסלולי המיסוי להכנסות משכר דירה

  מסלולי המס
1 2 3 4
מסלול המס מסלול הפטור מסלול 10% מסלול מס רגיל-שולי מסלול חו"ל
המשכיר יחיד / חברה משפחתית
הנכס דירת מגורים להשכרה בישראל (לא נכס עסקי) דירת מגורים / אחר בחו"ל
השוכר יחיד / חברה המשלמת דמ"ש לדירה המשמשת למטרות מיוחדות (דיור לחוסים במצוקה, בנות שירות לאומי, מתנדבים, וכד'..) תושב חוץ
המקור לחיוב המס סעיף 2(6) סעיף 2(6) סעיף 2(1)    
חוק / תקנות חוק מס הכנסה, פטור ממס על הכנסת שכ"ד למגורים - 1990 סעיף 122 סעיף 121    
פטור תקרת פטור חודשית של 5,030 ₪ (2017) משולבת עם תקרת פטור שנתית של - 60,360 ₪. כלומר תקרה חודשית וגם שנתית. - - - -
כללי המיסוי עולה ההכנסה על תקרת הפטור, תופחת תקרת הפטור בסכום העודף. המשמעות : בהכנסה משכ"ד חודשי העולה על 10,060 ₪ - אין משמעות לפטור כלל. תשלום מס סופי בשיעור 10% על כל ההכנסה משכירות ללא הגבלת תקרה, ללא אפשרות לניכוי/קיזוז/זיכוי/פטור כלשהו [אפילו 9(5) לנכה]. והכל בתנאי ולא מדובר בהכנסות מעסק. חיוב בשיעור מס שולי של הנישום, אחר מתן היתר לניכוי מלוא הוצאות הכרוכות בהשכרה : תיקונים, משפטיות, תיווך, מימון, ביטוח, פחת-2% וכד'.. מיסוי בשיעור 15%, ללא זכות לניכוי/קיזוז/זיכוי/פטור, מלבד ניכוי של פחת. וכן ללא אפשרות לזיכוי בגין המס הזר ששולם בחו"ל - והכל בתנאי שלא מדובר בהכנסות מעסק. מיסוי רגיל לפי שיעור המס השולי של הנישום לאחר ניכוי הוצאות ובכללן פחת.
ללא אפשרות לניכוי פחת כלל פחת : תקנות הפחת (שיעור פחת על דירת מגורים מושכרת למגורים) - 1989    
  תשלום המס יתבצע לכל המאוחר עד 30 יום מתום שנת המס בה נתקבלו דמי השכירות.      
בחירת מסלול המס היא שנתית. כלומר נישום רשאי בשנה אחת לבחור מסלול מס אחד, ובשנה שלאחמ"כ מסלול מיסוי שונה.    
עיתוי ההכנסה ע"ב מזומן. כלומר בשנה בה נתקבלה בפועל גם אם מדובר בהכנסות מראש. ע"ב צבירה.    
הנחיות מס נוספות מיסוי מקרקעין - בעת מכירת דירת המגורים וחישוב מס השבח בגינה, יופחת מעלות הנכס הפחת שניתן היה לדרוש, למרות שאסור היה בניכוי. והכל לפי תקופת השכירות.      
ביטוח לאומי - אין חבות מס נוספת בביטוח לאומי, גם על החלק שעולה על תקרת הפטור. ביטוח לאומי - פטור. [סעיף 350(א) לחוק] ביטוח לאומי - פטור. [סעיף 350(א) לחוק] ביטוח לאומי - חייב
         
מקרים מיוחדים מספר דירות של יחיד המשמשות להשכרה. ניתן ליישם על כל דירה בנפרד מסלול שונה. אך אסור לשלב בגין אותה דירה גם מסלול פטור וגם מסלול 10% אם סך התמורה מהכנסות שכ"ד עולות על כפל הפטור. לא ניתן לקזז הפסדים מהשכרת דירות בישראל כנגד רווחים משכ"ד חו"ל.
דמ"ש שמשלם יחיד בעד דירה ששכר בישראל, אליה עבר לגור לרגל עבודתו / עיסוקו, במשך תק' של 5 שנים, יותרו לניכוי מההכנסות מדמ"ש בלבד (ולא משכר) אותם הוא מקבל מהשכרת דירת הקבע שלו (ס' 17(12)). המעבר מדירה אל דירה עשוי להיות בתחום אותו יישוב. עם זאת, חייב הנישום היחיד להראות, כי המעבר נעשה לרגל עבודתו או עיסוקו; ובחינת המעבר תיעשה על פי אמות-מידה סבירות. במקרים גבוליים יש לפנות אל רשות המסים בישראל לשם קבלת חוות דעת ממנה.    
יחיד שבשנת מס השכיר דירת מגורים חודש אחד (כדוג') בהכנסה של 7,500 ₪, יהנה מפטור רק על 2,560 ₪ ויחוייב במס על - 4,940 ₪.   נישום שהגיע לגיל 60, שיעור המס התחילי על הכנסותיו משכ"ד הינו 10%.    
בדירה מושכרת שההכנסה ממנה עולה על כפל תקרת הפטור, לא ניתן ליישם גם את מסלול הפטור עד התקרה וגם את מסלול 10% על היתרה.        

כל האמור באתר אינו מהווה חוות דעת, אינו תחליף ליעוץ משפטי, נועד למתן אינפורמציה בסיסית וראשונית בלבד,
אינו מהווה מענה לכלל הנסיבות ואינו בא להחליף יעוץ אישי ופרטני מאת רואה חשבון. (ט.ל.ח)